Üdvözöljük a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztõk honlapján!

MAGYAR TENYÉSZTÉSŰ GALOPP VERSENYLOVAK CHAMPIONÁTUSA

2017

A Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete (MGVTE) a magyar tenyésztésű angol telivér versenylovak részére, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával, „Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusa, 2017” elnevezésű versenyt ír ki a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete Díjáért.

A verseny összdíjazása 16 millió forint.

A verseny célja a 2017. évben 2, 3 és 4 éves korú, magyar tenyésztésű angol telivér versenylovak minősítése azok 2017. évi, a Kincsem Nemzeti Kft. hivatalos magyar versenyszervező által regisztrált (magyar és külföldi) galoppverseny-eredményei alapján.

A verseny megrendezésével a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete a magyarországi angol telivér tenyésztők által tenyésztett versenylovakat az éves eredményük alapján kívánja díjazni, a Földművelésügyi Minisztérium támogatása mellett.

A verseny értékelése a résztvevő lovak 2017. évi összesített, a hivatalos versenyszervező által regisztrált versenydíj-nyereménye alapján, kor, nemek és versenytáv típusok szerinti bontásban történik.

A Championátuson való részvétel részletes feltételeit az innen letölthető versenykiírás tartalmazza.

A versenyen történő részvétel érdekében a ló lóútlevél szerinti tulajdonosának Nevezési Lapot kell kitöltenie, és a nevezést a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete részére megküldenie.

A Nevezési Lap letölthető itt, illetve az MGVTE irodájában átvehető.

A nevezés beküldésének címe: MGVTE Magyar Méneskönyv vezetése, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.

Nevezési határidő: 2017. július 4.

Hiánypótlási határidő: 2017. július 14.

Nevezés módosításának határideje: 2017. november 19.

A határidők túllépése a versenyben való részvételre jogvesztő hatályú.

A Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusában díjazott lovak után járó versenydíjat a Nevezési Lap szerint megjelölt lótulajdonos kapja.

A versenyben díjazott egyes lovak tulajdonosa a pénznyeremény mellett tiszteletdíjban is részesül, ünnepélyes díjátadás keretében. A díj átadására a 2017. évi galoppverseny-szezont követően, 2017. november végén kerül sor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok bábolnai ménesének dísztermében.

A Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusának kategóriák szerinti pénzdíjazását a versenykiíráshoz tartozó, itt elérhető „Díjtáblázat a Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak 2017. évi Championátusára” tartalmazza.

A Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete a Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak 2017. évi Championátusának állását a megújuló honlapján folyamatosan közzé fogja tenni. A honlapfejlesztés elkészültéig szíves türelmét kérjük!  

További információért keresse Egyesületünket!

                                                                                                       Kanics Ákos
                                                                                                             elnök

Gróf Széchenyi István"Ország, melly fekvésére, éghajlatára,
termékére és nemzeti lelkére nézve jó lovakat nevelni,
Magyar Országnál különb nincs
és hogy csak magunkon áll ezen tárgyat
olly virágzásba hozni
és valaha olly gyümölcsözésre vinni:
hogy a Világ minden vásárait lovainkkal elboríthassuk
és hogy a Magyar Ló mindenütt igazságos és megérdemelt
Elsõséget nyerjen..."

Széchenyi István: Lovakrul, 1828

A Széchenyi István javaslatára megvalósított elsõ pesti lófuttatás 1827-ben – Johann Erdmann Gottlieb Prestel (1804-1885) szinezett litográfiája"Mindez a honnak oly tõkéje, melyet nem öregbíteni
s a lehetõségig nem gyümölcsöztetni: a hon jelenje
s jövõje elleni terhes bûn lenne."

Wesselényi Miklós: Teendõk a lótenyésztés körül, 1847