Üdvözöljük a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők honlapján!

Gróf Széchenyi István"Ország, melly fekvésére, éghajlatára,
termékére és nemzeti lelkére nézve jó lovakat nevelni,
Magyar Országnál különb nincs
és hogy csak magunkon áll ezen tárgyat
olly virágzásba hozni
és valaha olly gyümölcsözésre vinni:
hogy a Világ minden vásárait lovainkkal elboríthassuk
és hogy a Magyar Ló mindenütt igazságos és megérdemelt
Elsőséget nyerjen..."

Széchenyi István: Lovakrul, 1828

A Széchenyi István javaslatára megvalósított első pesti lófuttatás 1827-ben – Johann Erdmann Gottlieb Prestel (1804-1885) szinezett litográfiája"Mindez a honnak oly tőkéje, melyet nem öregbíteni
s a lehetőségig nem gyümölcsöztetni: a hon jelenje
s jövője elleni terhes bűn lenne."

Wesselényi Miklós: Teendők a lótenyésztés körül, 1847

Tisztelt angol telivér Lótenyésztők, Lótulajdonosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete Magyar Méneskönyv vezetésének átvételére irányuló törekvései eredményeként a tenyésztési hatóság 2013. január 1-jei hatállyal hivatalosan jóváhagyta a Magyar Méneskönyv egyesületünk által történő vezetését.

Ezévtől a Magyar Méneskönyvet az állattenyésztésről szóló 1993. évi CXIV. törvény értelmében, a 2012. november 10-i közgyűlésünkön módosított tenyésztési és törzskönyvezési szabályzatok alapján a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete vezeti.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (tenyésztési hatóság) fenti tárgyban hozott határozatát honlapunkon közzétettük.

A Magyar Méneskönyv vezetését a továbbiakban is Bélley Márta látja el, egyesületünk alkalmazásában. A törzskönyvezés gyakorlata, a hazai lótenyésztés és lóversenyzés fejlesztésének közös érdekében munkánkhoz a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. a Kincsem Park területén biztosított irodahelyiségeket.

A Magyar Méneskönyv vezetése a beköltözést követően, 2013. februártól a Kincsem Parkban, a régi fehér irodaépületben vár minden kedves angol telivér tenyésztőt, tulajdonost, érdeklődőt!

A Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete a Magyar Méneskönyv vezetésének önálló ellátásával hatékony, ügyfélbarát és a lóversenyzéssel szoros kapcsolatot ápoló törzskönyvezési szolgáltatást kíván nyújtani. Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzájárulunk majd a lótenyésztés és lóversenyzés közös fejlődéséhez!

A méneskönyvvezetés elérhetősége:
Telefon: 06-30-587-6398
E-mail: hun.studbook@gmail.com

 

                                                                                                       Kanics Ákos
                                                                                                             elnök